Це цікаво! / Это интересно!
Интересные фотографии, факты и эпизоды из жизни самих битлов и вокруг их имён
|
#161 - 22 травня 2024, среда
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
+1
NEW! The Beatles filming in TV Shows
|
|
#162 - 18 червня 2024, вторник
|
|
|
Модератор
Киев
243 дня назад
|
0
![]() Щось я, здається, прогавив. "Бітлз" у стилі бароко. Сеанс професійної арттерапії від аматорського хору “Б.А.Х.” Повна стаття за посиланням тут https://life.pravda.com.ua/culture/bitlz-u-stili-baroko-seans-profesiynoji-artterapiji-vid-amatorskogo-horu-b-a-h-302158/ Save vinyl!
|
|
#163 - 21 червня 2024, пятница
|
|
|
Модератор
Киев
243 дня назад
|
+2
"А тепер трошки історії..."
Деякі друковані матеріали з українських та російських газет 35-20 річної давнини. Усі картинки клікабельні та іх можна прочитати, або завантажити на комп. Більше матеріалів з друкованої преси тут https://beatlespress.com.ua/ Але я втратив до сайту доступ, бо сервер знаходиться в пітері. Але на сам сайт можна зайти через VPN. 1990 рік, імовірно видання "За рубежом". ![]() Невідоме українське видання від 1996-01-06. ![]() 1997 рік, №6 (44) "Интересная газета" (ксерокс) ![]() А це нещодавне відвідування Києва Аланом Уільямсоном та його кавер-гуртом. Видання "Сегодня" від 2004-09-13. Я був перисутнім на цьому концерті. ![]() Редагувалося: 1 раз (Останній: 21 червня 2024 в 18:16)
Save vinyl!
|
|
#164 - 3 листопада 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Пісня Michelle в рекламі Gucci
|
|
#165 - 2 листопада 2025, воскресенье
|
|
|
Відвідувач
Чернигов
12 дней назад
|
0
Харрисон.
А не Гаррисон. Це думка п'яти філологів з України і Британії. Спілкувався особисто. Аргументи - різне походження слова Гаррі (Харрі). Ну і ще причина: сучукрправопис є дуже несталим формуванням, яке залежить від захисту дисертації якогось дядьки. Багато філологів жахаються змінам в українській мові останніх часів. Парад власних его та гри в науку. Забуваючи про реалії життя. Втім, хто хоче - нехай Ґаррисон. Для мене - Харрисон. Редагувалося: 1 раз (Останній: 2 листопада 2025 в 08:56)
Beatles is all you need!
|
|
#166 - 2 листопада 2025, воскресенье
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
+1
ТАО Blues: Харрисон. А не Гаррисон. Це думка п'яти філологів з України і Британії. Спілкувався особисто. Аргументи - різне походження слова Гаррі (Харрі). Ну і ще причина: сучукрправопис є дуже несталим формуванням, яке залежить від захисту дисертації якогось дядьки. Багато філологів жахаються змінам в українській мові останніх часів. Парад власних его та гри в науку. Забуваючи про реалії життя. Втім, хто хоче - нехай Ґаррисон. Для мене - Харрисон. Шкода, що так мало інформації. Люблю такі філологічні дослідження. Але українською він точно, не Ґаррисон і не Харрисон. Має бути або Гаррісон, або Харрісон. Редагувалося: 1 раз (Останній: 3 листопада 2025 в 23:51)
|
|
#167 - 3 листопада 2025, понедельник
|
|
|
Модератор
Львов
1 день назад
|
0
ТАО Blues: Харрисон. А не Гаррисон. Це думка п'яти філологів з України і Британії. Спілкувався особисто. Аргументи - різне походження слова Гаррі (Харрі). Ну і ще причина: сучукрправопис є дуже несталим формуванням, яке залежить від захисту дисертації якогось дядьки. Багато філологів жахаються змінам в українській мові останніх часів. Парад власних его та гри в науку. Забуваючи про реалії життя. Втім, хто хоче - нехай Ґаррисон. Для мене - Харрисон. А де ж конкретні аргументи? Можу погодитися, що часто якісь зміни в правилах чи нормах приймаються на догоду якимось дядькам, що займають якусь посаду або захищають дисертацію. Але ж думка пʼяти чи навіть десяти філологів, таких же дядьків, хай і з корочками кандидата чи доктора наук – це не доказ і навіть не аргумент. Прізвище Harrison (яке іноді використовується і як імʼя, наприклад відомий актор H. Ford) починається з дзвінкого звуку «г», а не глухого «х», про це вже йшлося у темі Новин про Джорджа Гаррісона. Послухайте будь-які новини або інтервʼю, де згадується це прізвище, це нескладно зробити, наприклад, на YouTube. Ви завжди почуєте дзвінкий звук, якщо звичайно диктори володіють адекватною англійською. Вікіпедія, звичайно, теж не ідеальна, там маса помилок і неточностей, але це прізвище доволі поширене, йому присвячено багато статей, які корегують багато кваліфікованих фахівців: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B6_%D0%93%D0%B0%D1%80%D1%80%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%BD https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%80%D1%80%D1%96%D1%81%D0%BE%D0%BD_%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%B4 Починати прізвище Джорджа з літери Ґ ніхто на сайті не пропонував, не треба заплутувати. Ця літера підходить до поширеного імені Gary – Ґері, наприклад https://uk.wikipedia.org/wiki/%D2%90%D0%B5%D1%80%D1%96_%D0%9E%D0%BB%D0%B4%D0%BC%D0%B5%D0%BD А імʼя Harry пишеться Гаррі, так само як Henry – Генрі https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D1%80%D1%80%D1%96,_%D0%B3%D0%B5%D1%80%D1%86%D0%BE%D0%B3_%D0%A1%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9 Якщо не маєте довіри до української вікіпедії, почитайте уважно, що пише англійська про українську фонетику https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_phonology Її редагує набагато більше досвідчених людей. Дуже не хотілося би, щоби хтось сприйняв мої слова як особисту образу. Отож пропоную все-таки писати: Джордж Гаррісон. Хоча будь-який відвідувач сайту має право з цим не погодитися. Запис Джордж Харрисон – суто російський правопис, до речі, правильний |
|
#168 - 3 листопада 2025, понедельник
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
|
|
#169 - 4 листопада 2025, вторник
|
|
|
Відвідувач
Мукачево
1 день назад
|
0
А я тут згоден з ТАО блюзом. І в мене два найкращі аргументи:
- ми все життя й російською й українською мовою казали і писали Харрісон. Тому увесь цей сучукрліт - за руським кораблем - мені Харрисон миліше, рідніше. |
|
#170 - 4 листопада 2025, вторник
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Hvosten: А я тут згоден з ТАО блюзом. І в мене два найкращі аргументи: - ми все життя й російською й українською мовою казали і писали Харрісон. Тому увесь цей сучукрліт - за руським кораблем - мені Харрисон миліше, рідніше. Харрисон? Ваше право. Але, якшо всі будуть писати так, як їм миліше, буде хаос. На то правила і існують, щоб такого не було.Додано через 12 минут Редагувалося: 2 раза (Останній: 4 листопада 2025 в 20:48)
|
|
#171 - 4 листопада 2025, вторник
|
|
|
Відвідувач
Чернигов
12 дней назад
|
0
Хаос - це щорічні (а інколи й щомісячні) зміни до українського правопису. Це я об'єктивно пишу. Як людина, яка і сама написала дисертацію))
Погоджуватися з такими "правилами" від дуже часто прохіндеєв від науки - себе не поважати. Реально все життя українською мовою ми писали Харрисон. Для себе так і залишу. Кому краще Ґаррисон, я не проти. До того ж Харрисону/Ґаррисону на це начхати)). Beatles is all you need!
|
|
#172 - 10 листопада 2025, понедельник
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Доречі, згідно з чинним правописом треба писати Мак-Картні, а не Маккартні, як ми звикли.
Див.: § 146. Імена та прізвища (прізвиська) частки Мак-, Сан-, Сен-, які передують прізвищам і водночас становлять їхню невід’ємну частину, пишемо з дефісом: Мак-Магон, Мак-Клюр, Сан-Мартін, Сен-Сімон. https://slovnyk.ua/pravopys.php?prav_par=146 |
|
#173 - 11 листопада 2025, вторник
|
|
|
Відвідувач
Мукачево
1 день назад
|
0
Tao blues вірно написав про прохіндеєв від науки. А навіть в армії не треба виконувати злочинні накази.
І я не буду. А ви як хочете |
|
#174 - 15 листопада 2025, суббота
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Виявляється, коли наприкінці 1965 року клуб "Каверна" опинився на межі закриття (що невдовзі й відбулося), до Бітлз звернулися ліверпульскі фанатки з проханням допомогти спасти клуб. І Бітлз, коли приїхали давати концерт в Ліверпулі, навіть провели невелику пресконферецію з цього питання, під час якої заявили, що, нажаль, не зможуть допомогти.
PAUL: “The City Council should regard The Cavern as a tourist attraction — not just an old warehouse. They come from all over the world to see it.” RINGO: “It’s been the greatest club in this country for two or three years.” GEORGE: “Until tonight we had not been approached about the club, but we cannot commit ourselves.” JOHN: “Although we owe it nothing physically, we have a great allegiance to it.” https://www.the-paulmccartney-project.com/interview/press-conference-in-liverpool/ Редагувалося: 1 раз (Останній: 15 листопада 2025 в 14:38)
|
|
#175 - 17 листопада 2025, понедельник
|
|
|
Відвідувач
Чернигов
12 дней назад
|
0
Віталій: Виявляється, коли наприкінці 1965 року клуб "Каверна" опинився на межі закриття (що невдовзі й відбулося), до Бітлз звернулися ліверпульскі фанатки з проханням допомогти спасти клуб. І Бітлз, коли приїхали давати концерт в Ліверпулі, навіть провели невелику пресконферецію з цього питання, під час якої заявили, що, нажаль, не зможуть допомогти. PAUL: “The City Council should regard The Cavern as a tourist attraction — not just an old warehouse. They come from all over the world to see it.” RINGO: “It’s been the greatest club in this country for two or three years.” GEORGE: “Until tonight we had not been approached about the club, but we cannot commit ourselves.” JOHN: “Although we owe it nothing physically, we have a great allegiance to it.” https://www.the-paulmccartney-project.com/interview/press-conference-in-liverpool/ Жмоти! Що тут скажеш.... Ну ще зрозуміло, Рінго та Джордж скупердяї. Це не таємниця. Але від Леннона такого не очікував. Не пробачимо!!!)) Редагувалося: 1 раз (Останній: 17 листопада 2025 в 22:58)
Beatles is all you need!
|
|
#176 - 12 грудня 2025, пятница
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Пишуть, що нещодавно вспливи дві ранні демки: “Love of the Loved” та “Misery”, записані на самому початку 1963 р. Подробиці тут:
https://webgrafikk.com/blog/news/two-1963-demos-have-surfaced/?fbclid=IwY2xjawOpNGNleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeaGdJHfkdPGMKPAz7wd_UqG7m4WszIXCRB_f9D4h1vGB1YBPykQpkB4dWimM_aem_g4WnNtDHAoNH1bElPvetig Редагувалося: 1 раз (Останній: 12 грудня 2025 в 19:56)
|
|
#177 - 20 січня 2026, вторник
|
|
|
Модератор
Харьков
7 часов назад
|
0
Випадково натрапив на таку цікаву інформацію.
У грудні 2025 р. в Україну приїжджав Девід Робінсон — ірландський музичний керівник, режисер музичних відеокліпів, продюсер звукозапису, музичний менеджер і фотограф. Він найбільш відомий як співзасновник разом з Джейком Рів'єрою лейблу Stiff Records, де він підписав контракти з The Damned, Трейсі Ульман, Кірсті Макколл, The Pogues та Madness. Був тур-менеджером Джимі Гендрікса. Він також був менеджером Елвіса Костелло, Ніка Лоу, Дейва Едмундса та Ієна Дьюрі. У 60-х приїжджав у Ліверпульський клуб "Каверна" фотографувати молодих Бітлз. Подробиці тут: https://www.bbc.com/news/articles/cyvgjm93zrzo Редагувалося: 1 раз (Останній: 20 січня 2026 в 23:56)
|
|
#178 - 31 січня 2026, суббота
|
|
|
Відвідувач
Чернигов
12 дней назад
|
0
Beatles is all you need!
|
|
#179 - 1 лютого 2026, воскресенье
|
|
|
Модератор
Львов
1 день назад
|
0
Цей пост з’явився на сайті через 11 днів після попереднього, тобто 11 днів тут не було ніякої активності. Це, напевно, анти-рекорд відвідуваності!
А стосується він, очевидно, байопіку-серіалу Сема Мендеса з 4-х фільмів, про які так багато вже говориться в Мережі, в т.ч. й на офіційному сайті. Як на мене, це не просто дещо відлякує, а глибоко бентежить. Думаю, ті, хто виріс на фільмах Бітлз, художніх, а тим більше документальних, не зможуть позитивно сприйняти такі байопіки, яких би класних акторів не підбирали і які б суперові сценарії не писали. Редагувалося: 1 раз (Останній: 1 лютого 2026 в 16:27)
|
|
#180 - 2 лютого 2026, понедельник
|
|
|
Відвідувач
Чернигов
12 дней назад
|
0
Що поробиш.... Нас мало залишилося.
Та й багато з тих, хто любить Бітлз, або не знає за цей сайт, або неактивні в дописах в цілому. Так, мова про байопік. Звісно, не варто щось казати, поки його й не існує, а тільки триває процес. Але він трошки того... припізнився. Хоча, дай Боже, й цікаво знімуть. Аби нам дожити)). Beatles is all you need!
|
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.