ГлавнаяФорумДеятельность сообщества Beatles UAВадим Легкоконець 1957-2025

Вадим Легкоконець 1957-2025

Відвідувач
Никита Перцов
Киев
256 дней назад
Шановні друзі, колеги, шанувальники гарної, правильної музики.

Сьогодні вночі сталося непоправне - на 68-му році життя, всього за два дні до свого Дня Народження, пішов з життя наш друг, Вадим Легкоконець.

Сказати, що він був одним із тих, хто стояв біля витоків Бітломанії в Україні, а також його спроба сприймати цю музику не лише з емоційної та суто естетичної точки зору, а й застосовуючи науково-дослідницькі методи – просто не сказати нічого! Його системний підхід професійного колекціонера цінувався та визнавався провідними світовими дослідниками творчості Великої Четвірки. Його знання предмета були просто унікальними. Він звертав увагу на такі деталі, багато з яких раніше просто не потрапляли в поле зору навіть визнаних фахівців!

До самого кінця він був активним пропагандистом і сповнений планів. Ще вчора вдень він писав про деталі нової, майбутньої збірки гурту "Wings", розмірковував про відмінності та особливості різноманітних видань, анонсував і коментував випуск новинок.
Саме він був ініціатором та фактично творцем цього (і не тільки) сайту. Тут він ділився своїми знаннями, проблемами та емоціями.

Ну і звичайно, напевно найголовніше, про що хотілося б сказати в першу чергу: Вадим ЗАВЖДИ був відкритою, доброзичливою людиною, і був радий поділитися своїми знаннями, досвідом і зв'язками. Ніколи не відмовляв у проханнях, а навпаки, брав у них найпрямішу участь, і намагався все завжди довести до потрібного результату, якщо справа стосувалася будь-якої сфери, пов'язаної зі справою всього його життя.
Він охоче допомагав у придбанні будь-якої продукції, отриманні інформації та налагодженні контактів, - іноді навіть за власною ініціативою!, - таким чином пропагуючи, просуваючи та допомагаючи зацікавленим, а також залучаючи до процесу нових учасників! Знав та анонсував усі діючі заходи, виставки та концерти.

Вважаю, що сказати, що ми втратили просто унікального фахівця, чудову людину та відмінного друга, - це просто не сказати НІЧОГО! Особисто моє життя більше не буде колишнім, та й бітлівського руху в Україні - також...
Спи спокійно, любий Вадим, Golden Slumbers. Ти був на концертах Пола та Рінго у Києві, тепер у тебе є можливість побувати на концертах Джона та Джорджа.
Rest In Peace.

Додано через 11 минутДрузі, хто має бажання та можливость долучитись фінансово до допомоги родини Вадима - ось номер карти його дружини, Любові:

4149 4993 1150 9812Додано через 12 минутДрузі, хто має бажання та можливость долучитись фінансово до допомоги родини Вадима - ось номер карти його дружини, Любові:

4149 4993 1150 9812Додано через 12 минутДрузі, хто має бажання та можливость долучитись фінансово до допомоги родини Вадима - ось номер карти його дружини, Любові:

4149 4993 1150 9812
Редагувалося: 2 раза (Останній: 11 вересня 2025 в 18:09)
Відвідувач
ТАО Blues
Медаль
Чернигов
5 дней назад
Втрату Вада сприймаю як особисту трагедію.
Іншої такої людини в Бітлз-товаристві України нема й, думаю, не буде.
Світла пам'ять особистості, людині, з якою мені пощастило бути знайомою.
Навіть і не уявляю, як тепер без нього і цей сайт. І паблік на Фейсбуці. І взагалі...
Beatles is all you need!
Відвідувач
Сергей Радченко
Черкассы
110 дней назад
Позавчора содзвонювались. Напередодні не відповідав. Сказав, что чимось травонувся, не міг говорити, але вже почувається краще. Планували на наступному тижні зустрітись... Світла пам'ять...
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
З Вадимом я познайомився на початку 2000-х через його сайт. А коли вперше зустрілися з ним у Києві, обмінялися цілою купою бітлівських платівок. Це був, здається, надір популярності вінілу, проте ми обидва не втратили інтерес до нього і вірили у швидке відродження зацікавленості до нього, що невдовзі й сталося. Саме тоді придбав три потрійні альбоми Антології, перевидання яких відбудеться в листопаді цього року, що вже обговорювалося на сайті. Крім того Вад зробив мені на CD-R та DVD величезну кількість рідкісних записів. Відразу було зрозуміло, що він дуже щирий, приязний, готовий поділитися своїми знаннями і надбаннями і виконати якісь прохання. А наша спільна мандрівка у 2018 р. по Бітлівських місцях Лондона і Ліверпуля, організована нашим Клубом, згадується як одна з найяскравіших подій у житті за останні роки, вона ще більше укріпила нашу дружбу і взаємодію у спільних інтересах. Такою ж чудовою була й поїздка в наступному році до Музею Бітлз в Еґері (Угорщина). Звичайно, були плани наступних мандрівок, повʼязаних з Бітлз, яким, на жаль, завадили трагічні події в нашій країні.
Безумовно, Вадим – найкваліфікованіший в нашій Україні спеціаліст з усього, що стосується творчості Бітлз, як цілої групи, так і по-осібно кожного з її учасників. Його колекція нараховує тільки вінілових платівок, повʼязаних з Бітлз, більше 3 тис. А кількість компакт-дисків та DVD, напевно й неможливо порахувати, не кажучи вже про інші предмети меморабілії: плакати, брошури, книги, тощо. Та в нашій памʼяті він назавжди залишиться перш за все як прекрасна позитивна людина, з якою надзвичайно приємно спілкуватися. Сьогоднішня трагічна звістка стала справжнім шоком і особистим горем для всіх, хто його близько знав, усвідомленням непоправності втрати. Щирі співчуття рідним і близьким!
Rest in Peace!
Модератор
Віталій
Медаль
Харьков
2 часа назад
Особисто з Вадимом знайом не був. Так, бачив один раз перед концертом Рінго в Київі, потім, бувало, перпеписувалися. Але не усвідомлювати масштаби цієї фігури для нашого товариства було неможливо.
Величезна і несподівана втрата...
Відвідувач
Аматор
282 дня назад
Про Вадима я почув іще в 80х, коли працювал разом із випускниками КАДІ. Про нього згадували як про дуже «великого битломана». А потім, років через 30 по тому, я і познайомився з ним через Сашка Птичку, Віктора Пирча і сайт Олексія (Корвіна).
Вадим вражав доскональним знанням теми. Про наш улюблений колектив, здавалось, знав геть УСЕ. І щедро ділився цими знаннями, а також аудіо та відеоматеріалами.
Після інсульту він трохи задепресував, але потім якось наче почав виходити із смуги смутку. 08.09 ми іще спілкувались телефоном, був він знову чимось засмучений, але не казав про що. А 11 вересня прийшла сумна звістка: Вада більше немає в цьому світі. Деякі віруючі вважають, що люди, які покидають цей світ близько дня свого народження, прожили чисте і праведне життя.
Спасибі тобі, Вадиме! Царство Небесне тобі, земля пухом і вічна пам’ять в наших серцях!
Найщиріші співчуття рідним та близьким!
Модератор
fcliverpool
Медаль Модератор
Одесса
25 дней назад
Тільки вчора дізнався про цю страшну новину. Жанна (Lovely Rita) написала мені... Ми втратили справжнього друга, чудову людину, безмежно віддану нашій улюбленій групі та нашій спільній справі ентузіаста. Вадим був людиною з невичерпною енергією: чого тільки вартий його внесок для Independence Concert! Який захоплений колекціонер, та з якими енциклопедичними знаннями! (Не можу писати в минулому часі...) Наш Вад – наша гордість. Дуже велика втрата.
Вічне спочивання дай йому, Господи, і світло віковічне нехай йому світить. Хай спочиває у мирі вічнім.
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Привіт Сашко? А де ж ти зовсім пропав зі сторінок сайту?
Так, ця втрата непоправна, втрата для всіх українських бітломанів. До сих пір не можу згадувати про це без щемливої болі в серці.
Але надіюся, щоб хоч частково заповнити втрату, ти Сашко, будеш в подальшому приймати участь в роботі сайту й щось сюди дописувати
Модератор
fcliverpool
Медаль Модератор
Одесса
25 дней назад
Игорь:
Але надіюся, щоб хоч частково заповнити втрату, ти Сашко, будеш в подальшому приймати участь в роботі сайту й щось сюди дописувати

Привіт! Багато обставин... Але я знову тут. І намагатимуся заходити якнайчастіше.
Перейти на форум:
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.