|
#201 - 5 вересня 2021, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#202 - 5 вересня 2021, воскресенье
|
|
|
Відвідувач
Ровно
1272 дня назад
|
0
Дякую дуже! Деякі фото взагалі вперше бачу, а от фото в авто де у дзеркалі внутрісалонному зображення Пола з бутлега Pizza and Fairy Tales? Може помиляюсь, бо бачив тільки фото з мережі коли скасував цей бутлег пару років назад.
Редагувалося: 1 раз (Останній: 5 вересня 2021 в 18:08)
|
|
#203 - 6 вересня 2021, понедельник
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Так, з нього! Точніше з футляру у який вкладається CD.
![]() А ще фото Пола перед дзеркалом можна побачити на задній обкладинці бутлегу Wings "Unsurpassed Masters Vol.1" від компанії Strawberry Records, але віддзеркалене та обрізане. ![]() А фото з бітлами на сходинках студії Abbey Road прикрашало вініловий бутлег. Тільки я не пам’ятаю його назву, тому і не мжу знайти картинку. А ось сусідня світлина ![]() Та є ще і ще… Наприклад, CD під назвою "Poster Incense And Strobe Candles" від компанії Vigotone. ![]() Save vinyl!
|
|
#204 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+2
Один з моїх товаришів днями отримав книгу Гаррісона "I Me Mine" і відразу відправив мені на Viber коротенький звіт. Оскільки він російськомовний, я все залишу як в оригіналі. так би мовити, пряму мову від автора, і продублюю інформацію на Форумі.
![]() ![]() ![]() Книга громаднейшая, весит порядка 2,4 кг. Для сравнения её толщины на одной из фотографий лежит рядом с ней спичечный коробок. Обложка выполнена с золотым тиснением и спереди, и сзади, и на ребре. ![]() Я, как возможно многие поклонники, в какой-то мере стал заложником не очень адекватных отзывов о книге I Me Mine. Ведь что о ней писали? 1. Якобы книга написана Дереком Тейлором, а имя Джорджа на обложке для проформы. 2. Это сборник рукописных текстов песен. 3. Джордж издал её в кожаном переплёте в 79-ом году, со своим автографом и по высокой цене, что бы денег заработать. 4. А Джон Леннон возмущался, что Харрисон его ни разу в книге не упомянул. Ну и так далее... А по факту, всё оказалось совсем не так. Ни одна из книг, которые я покупал, не вызвала у меня таких глубоких чувств, как эта. Это просто сокровище. Волшебный ларец. Хочется её открывать и листать постоянно, интересно невероятно. Во многом из-за оформления - весьма необычного, кстати. По факту. Расширенное ( extended ) издание больше на 170 страниц, по сравнению с предыдущими. Добавлены материалы периода 1981-2001 годов. Лимитированное издание было во внешнем боксе с вложениями - закладка и фотолитография. Страницы из бумаги, внешне схожей с той, что использовали для внутренних пакетов пластинок в 70-е годы. То есть. под старину. ![]() Книга состоит из трёх разделов. Биографический раздел - это текст, написанный Джорджем - это не столько биография, сколько воспоминания и личные оценки событий и других людей (довольно откровенные, кстати, и довольно нелицеприятные - хотя и без злобы и жёлчи - по доброму так изложены). Имя Джона Леннона упоминается, кстати. И как John, John Lennon, John & Yoko. Забегая вперед, скажу что ещё и 8 фото с Ленноном в книге есть. Текст Джорджа разбавлен вставками, дописанными Дереком Тейлором - это разного рода уточнения, а также "связующее" призванное облечь воспоминания Джорджа в читабельную форму. Текст Дерека (~30%) выделен курсивом. Текст Джорджа (~70%) обычный. По тексту много рисунков в стиле гравюр. Что необычно - это цвет многих страниц: ![]() ![]() ![]() ![]() Редагувалося: 1 раз (Останній: 11 вересня 2021 в 15:46)
Save vinyl!
|
|
#205 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Вот тут хорошо видно... Нежно пастельный в контрасте с следующей белой страницей.
Я пытался посчитать оттенки цветов, которые использовались в книге... Сбился на сорока! Не видел такого нигде. Но как эффектно! ![]() ![]() ![]() Следующий большой раздел - фотографии. Сделаны они как фотолитографии - немного не в резкости и чуть размыто, "под старину". ![]() Кстати, называются они не "foto", a "Plates...". Всего 52 таких фото-лито. По одной на страницу. Ещё добавлю - когда берёшь книгу руками, ( именно "руками" - одной рукой её не возьмёшь ), сразу понимаешь, что печать "НЕ Китай". И действительно, это знаменитая и старейшая, типография Grafiche Milani, Италия. Их специализация - репринты под старину, каталоги Армани, Луи Виттон, спец издания. Джимми Пейдж у них печатал свою Антологию. На ютюбе даже ролик об этом был. Интересно наблюдать, как золотом тиснят обложки... Этой типографии уже 115 лет. Они знают, как делать... ![]() ![]() ![]() ![]() Поместье на Гаваях - любимое место отдыха Джорджа. ![]() Из-за дикой толщины книги, развернуть её и сделать фото без искажений невозможно. Save vinyl!
|
|
#206 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
0
Следующий большой раздел - творческая биография. Это стихи к песням - (оригинальные записи) и текстовые комментарии Джорджа.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Общее впечатление: Чувствуешь себя вором-домушником. Нелегально въехал в Англию, под покровом ночи пробрался в Фраер Парк, залез в кабинет Джорджа и при свечах, тихо роешься в его бумагах... И сердце замирает... Save vinyl!
|
|
#207 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Закладка в книгу.
![]() Чек на один миллион фунтов. Выписал Джордж. Тонкий троллинг тех, кто считает его "скромным и тихим". ![]() Всего в книге 600 страниц, что на 170 больше, чем в предыдущем издании 1979 года. Вообще труда в эту книгу вложено безмерно. Я себе представляю, что было в 79 году... Как Джордж и типографию и всех остальных "нагибал". И во что ему это обошлось. Какое там "заработать"... Просто Джордж будучи сам коллекционером и владельцем шикарной библиотеки, захотел свою книгу сделать "не хуже" чем в старые времена. Что до нового расширенного издания, то это репринт старого издания ( это специально указано ) с дополнениями. Save vinyl!
|
|
#208 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Ещё несколько образцов страниц из книги.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#209 - 11 вересня 2021, суббота
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#210 - 12 вересня 2021, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Нажаль, мало хто приймає участь в обговоренні матеріалів, розташованих на нашому Форумі. Але сам Форум активно читають різні люди. Ось, і зараз великий резонанс викликала остання моя розповідь про книгу Гаррісона "I Me Mine". Точніше, не моя розповідь, а мого приятеля. Я тільки її переніс на Форум від себе з повідомлень, отриманих на Viber. Через добу отримав приватне повідомлення з цікавою інформацією. Вважаю, що це доповнення також заслуговує на увагу. Далі його продублюю мовою оригіналу.
Прочитал твои сообщения на сайте про книгу "I Me Mine" и захотел сделать некоторое добавление от себя. Безусловно, книга эта – musthave серьёзного битломана, не думаю, что на её репутацию как-то повлияли слова Джона, обидевшегося что Джордж там его, не упомянул, а это не совсем так. Первое издание в кожаном переплёте вышло в издательстве Genesis Publications ограниченным тиражом 2 тыс. в 1980 и стоило огромных денег. На следующий год в издательстве Simon & Schuster вышло обычное более дешевое издание с тем же объёмом 400 стр. После этого было ещё несколько переизданий, а в 2017 вышло расширенное издание в 570 стр. также в Genesis Publications, но уже за более-менее доступную цену. Я сразу же заказал себе это издание на Амазоне, причём прислали мне 2 огроменные книги (ещё фото-альбом Ринго Photograph) всего за 11 баксов. А сейчас за доставку бокса "All Things Must Pass", причём через украинский Meest, пришлось выложить 34. Можно было бы заказать доставку кораблем, а не самолетом, было бы почти в два раза дешевле, но пришлось бы, наверное, ждать полгода. Книга действительно великолепная! Как пишет Джордж в послесловии, она родилась в результате многочасовых обсуждений её содержания с Дереком Тейлором и основателем Genesis Publications Брайаном Ройлансом. Большую её часть составляют рукописные автографы текстов песен, рядом помещён печатный текст песни и часто короткий комментарий Джорджа. Очень интересно, в частности, когда есть исправления, изменения. Первые автографы не сохранились, но затем Джордж понял их ценность и стал коллекционировать и хранить. Непосредственно для книги он повторно собственноручно написал слова "Don’t bother me" и "Think for yourself", всё остальное, начиная с "If I Needed someone" аж до песен из альбома "Brainwashed" – факсимиле реальных подлинников, 2 песни из альбома "Help!" вообще отсутствуют. Ну, і додам свої 5 копійок. Вперше мені вдалося зазирнути в середину книги тільки зараз. Раніше я гадав, що вона має цілковито текстовий матеріал різних спогадів від Джорджа. Тепер призадумався… також хочу придбати. Save vinyl!
|
|
#211 - 12 вересня 2021, воскресенье
|
|
|
Відвідувач
Ровно
1272 дня назад
|
+1
Я згадування про книгу Джорджа "I Me Mine" читав ще в спец випуску журнала "Студенческий меридиан" 1991року і завжди думав, що з себе уявляє його книга? Книга цікава, теж хотів би таку придбати. Після книг Шабеса останнім часом нічого не замовляв з книг Бітловської тематики.
|
|
#212 - 16 вересня 2021, четверг
|
|
|
Модератор
Харьков
2 часа назад
|
+1
Давно маю цю книгу, але в дешевому виданні. Але й це, дешеве, видання оформлено дуже привабливо.
|
|
#213 - 20 вересня 2021, понедельник
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
![]() Хочу представити наступний фотоальбом від Лінди. Linda McCartney "The Polaroid Diaries". ISBN-13: 978-3-8365-5811-2 Його також видало німецьке видавництво TASCHEN. А надійшов він у продаж 10 жовтня 2019 року і ще жодного разу з того часу не перевидавався. Мабуть поки що у продажу вистачає достатньо вільних книжок. За моїми спостереженнями другий наклад може відбутися не раніше 2024 року. На цей раз книга була надрукована вже у Італії. Обійшлась вона мені трошки дорожче, чим попередній альбом, десь 35 євро (без врахування доставки). Палітурка тверда, сторінки прошиті. В альбомі сторінки нумеровані і їх я нарахував 232-ві. Книга має квадратний формат, розміри сторінок приблизно 26 Х 26 см. Репродукцій в книзі приблизно 250. Отже, далі вибрано з альбому деякі найяскравіші світлини, тобто нижче знову викладено highlights. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#214 - 20 вересня 2021, понедельник
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#215 - 20 вересня 2021, понедельник
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+2
|
|
#216 - 30 грудня 2021, четверг
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Save vinyl!
|
|
#217 - 10 червня 2022, пятница
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Якось ми тут вже згадували нову книгу від Гаррі Бенсона
https://beatles.com.ua/forum/thread193-10.html#8369 Теперь з'явилась можливість розглянути її більш детальніше Save vinyl!
|
|
#218 - 29 грудня 2022, четверг
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+2
З видавництвом Apcor ми з вами вже знайомі. Саме на ньому була видана англомовна книга Дениса Шабеса по вініловим платівкам Бітлз включно з їх сольними роботами.
Тепер на ньому же вийшла книга по бітлівським синглам. ![]() ![]() ![]() ![]() Редагувалося: 1 раз (Останній: 29 грудня 2022 в 07:49)
Save vinyl!
|
|
#219 - 12 квітня 2023, среда
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
0
Довго ходив навкруги цього видання (MADE IN THE U.K.) і таки, розуміючи, що усі бітлівські видання придбати неможливо, вирішив купити цей довідник… Ну, в першу чергу, щоб дізнатись, що взагалі існує. Десь більше двох місяців в мене пішло на збір грошей і нарешті вчора я отримав свій примірник! На його купівлю мене ще схилив Микита, який з нами набував книги Шабеса.
Спочатку написав Еду, як краще йому перевести гроші, через сайт, чи напряму через PayPal. Останній варіант мені не до вподоби, бо сервіс PayPal бере за перерахування грошей деякий відсоток комісії. Він відповів: As we are a Registered company and also because I have to pay the writer his commission on each sold book, I unfortunately can not sell any copy outside of our webshop. Отже, довелося оплачувати замовлення через сайт. А там прийшлося також пройти декілька операцій. Ніяк система не приймала картку до сплати. Знову і знову мені пропонували переводити гроші через PayPal. Навіть, коли я відхиляв пропозицію PayPal, то система пропонували мені зареєструватись на ньому. Ну, довелося сплатити за доставку + ще і послуги PayPal. Загальну суму поділив на двох і вийшло по 85,5 євро на кожного. Згадуючи те, що книгу Брюса Спайзера я купував десь за 90 доларів, зрозумів, що це виходить в євро майже теж саме. Отримані книги перевершили всі мої очікування! ![]() Кожний примірник має свій бокс. Важить один такий бокс 3,1 кг. В ньому книга загорнута в спеціальну обгортку з повітряними пухирцями. Розгорнувши її можна побачити книгу додаткову запаковану у плівку в типографії. Редагувалося: 2 раза (Останній: 12 квітня 2023 в 18:00)
Save vinyl!
|
|
#220 - 12 квітня 2023, среда
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
0
Книги були відіслані 21 березня, а приїхали вчора. Тобто доїхали за 22 доби.
Всього в книзі порядку 668 сторінок та безліч фото. Формат дуже великий, книга в розгорнутому вигляді на вміщається навіть на сканері А3. Сторінки можна тільки фотографувати. Також книга має сторінки з паперу різного кольору. Тим самим автор відділив сингли, які вийшли за роки існування Бітлз, від тих, які з’явились пізніше після розпаду гурту. Якщо порівнювати зі Спайзером, то нове видання має багато плюсів. Воно містить усе, що було видано до наших часів. Чи є якісь недоліки? Мабуть єдино, на що я поки що звернув увагу – це інша класифікація (назва) релізів. Я звик до нумерації Спайзера. Але, це не є недоліком, просто не зовсім звично. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Дуже рекомендую колекціонерам! Save vinyl!
|