завтра купую такий бас
я не міліонер і канешно позволити собі не можу фендер тим паче рікенбекер... зараз
бо багато грощей в стулію вклав дома та я і не думаю шо на то все треба викидатися...
але!
я сам гітаріст одіночка кампазітор і поет )))
- хоча моя головна гитара багато коштує... але вибирав бас для запису першого альбому
ось такий ))) не по цені а по звуку... струни поміняємо на правельні)
одна з цікавих копій viola bass
Главная
→ Форум
→ Музыкальное наследие
→ Инструменты и оборудование, которые использовались в записях The Beatles
Инструменты и оборудование, которые использовались в записях The Beatles
музыкальные инструменты, используемые в творчестве Beatles
|
#141 - 17 грудня 2018, понедельник
|
|
|
Відвідувач
Киев
2713 дней назад
|
0
Редагувалося: 2 раза (Останній: 17 грудня 2018 в 11:04)
|
|
#142 - 25 березня 2021, четверг
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
+1
У минулому році на аукціоні була продана рідкісна електрогітара Bartell серійний номер A132, яка раніше належала Джорджу Гаррісону. Ніколи я не чув про таку гітару, а сьогодні натрапив на інформацію про неї та ось що взнав.
Характерна вона тим, що не має ладів, очевидно, що грати на такій гітарі не так легко. Ця гітара була виготовлена на фабриці «Бартель», що існувала у Каліфорнії з 1964 до 1969, і була подарована Джорджу 1 серпня 1967 дружиною музиканта і власника магазину муз.інструментів Ела Кейсі на ім’я Максін, яка відвідала Джорджа в цей день на вулиці Blue Jay Way у Лос-Анжелесі. Загальновідома пісня, названа на честь цієї вулиці! На фото, зробленому у маєтку Джорджа «Фрейр Парк», видно цю гітару серед його інших. У 1985 Джордж подарував її сесійному гітаристу Рею Расселу під час зйомок і записів до фільму «Water», який і виставив її на аукціон. Але найцікавіше, що на цій гітарі грав Джордж і пробував грати Джон під час запису Білого альбому. Доводиться аргументація, що екзотичне соло в пісні Happiness Is a Warm Gun Джордж виконав саме на цій гітарі з використанням педалі фазз-ефекту. Знавці стверджують, що ця ж гітара звучить також у піснях Helter Skelter та Savoy Truffle. Намагався відредагувати фото гітари та щось тупить. Заливаю знову Редагувалося: 4 раза (Останній: 25 березня 2021 в 14:51)
|
|
#143 - 2 грудня 2021, четверг
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
0
Бас-гітара Yamaha BB-1200, на якій Пол грав з останнім складом Уінгз на концертах та в студії, зокрема при запису альбомів Back to the Egg, McCartney II, Tug of War, виставлена на аукціон, який відбудеться 11 грудня в онлайн-режимі. Зокрема, Пола з цією гітарою можна побачити на сцені разом з Рінго в кінці відео-кліпу Take It Away. До 10 грудня цю бас-гітару разом з іншими лотами аукціону можна подивитися на виставці «Галереї Ван Ітон» в Лос-Анжелесі, вхід вільний. Стартова ціна 20 тис. долярів. Редагувалося: 1 раз (Останній: 2 грудня 2021 в 00:17)
|
|
#144 - 21 грудня 2021, вторник
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
0
Продана за $471900, побивши рекорд аукціону бас-гітари Білла Уаймена $384000. Гроші підуть на благочинність
|
|
#145 - 25 квітня 2024, четверг
|
|
|
Модератор
Харьков
4 часа назад
|
+2
12-струнну бітлівську гітару Framus “Hootenanny” 5/024 12 продаватимуть наторгах аукціонного дому Julien`s Auctions.
Подробиці тут: |
|
#146 - 29 травня 2024, среда
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
От в мене зараз виникло питання. В книзі італійского писменника Ernesto Assante "The Beatles. From Liverpool to Abbey Road" на сторінці 75 ця світлина підписана, як Пол Маккартні зі своєю бас-гітарою «Rickenbacker» під час зйомок «Ready, Steady, Go!».
![]() Але, як відомо, Пол грав на Hofner violin bass переробленій під ліву руку. Та і на фото саме вона. Чи може я щось не доганяю? Може автор помиляється, або в типографіі щось переплутали? Редагувалося: 1 раз (Останній: 29 травня 2024 в 11:26)
Save vinyl!
|
|
#147 - 29 травня 2024, среда
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
+1
Звичайно, помилився. При запису програми Ready Steady Go, як і на всіх концертах Beatles та ранніх записах, Пол грав на бас-гітарі Hofner violin 500/1, описана на стор. 1 даної теми. Гітара симетрична, нічого переробляти під ліву руку не потрібно, лише поміняти місцями струни. Та й на фото саме вона. Бас-гітару Rickenbacker 4001S Пол придбав у 1965 (див. стор. 2 теми) і використовував переважно в студії. На концертах і телевиступах зʼявилася лише разом з групою Wings.
Редагувалося: 1 раз (Останній: 29 травня 2024 в 15:35)
|
|
#148 - 4 червня 2024, вторник
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
![]() Легендарну акустичну гітару Джона Леннона, яку вважали зниклою 50 років, продали на аукціоні за 2.85 мільйона доларів. Це найдорожча в історії гітара з тих, що бути продані на аукціонах. Леннон і Джордж Гаррісон грали на ній під час запису альбомів The Beatles “Help!” (1965) і “Rubber Soul” (1965). Наприкінці 1965 року Леннон подарував гітару Гордону Воллеру з музичного дуету Peter & Gordon. Пізніше Воллер передав гітару своєму менеджеру, який забрав її додому, кинув на горище і не згадував про неї протягом десятиліть. https://babel.ua/news/107616-na-aukcioni-gitaru-dzhona-lennona-prodali-za-rekordni-2-85-milyona Save vinyl!
|
|
#149 - 4 червня 2024, вторник
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
+1
Це 12-струнка Framus Hootenanny, про неї на стор. 2 теми. Це найдорожча серед проданих на аукціонах бітлівських гітар, вона побила рекорд $2,41 mln, що належав Gibson J-160E, також Джона. Найдорожчою взагалі її можна вважати серед суто акустичних гітар. Адже нинішній рекордсмен Martin D-18E ($6,01 mln) – це акустична гітара зі звукознімачем, тобто може бути використана і як електрогітара, так само до речі, як і Gibson J-160E. Найдорожча суто електрогітара Fender Mustang займає друге місце - $4,55mln. Обидві ці гітари належали покійному Курту Кобейну з «Нірвани». А обидві ці гітари Джона у загальному списку відповідно на 5 і 7 місцях.
|
|
#150 - 5 червня 2024, среда
|
|
|
Модератор
Харьков
4 часа назад
|
+1
Игорь: Звичайно, помилився. При запису програми Ready Steady Go, як і на всіх концертах Beatles та ранніх записах, Пол грав на бас-гітарі Hofner violin 500/1, описана на стор. 1 даної теми. Гітара симетрична, нічого переробляти під ліву руку не потрібно, лише поміняти місцями струни. Та й на фото саме вона. Бас-гітару Rickenbacker 4001S Пол придбав у 1965 (див. стор. 2 теми) і використовував переважно в студії. На концертах і телевиступах зʼявилася лише разом з групою Wings. Той Rickenbacker Пол у часи Бітлз все ж таки брав з собою на сцену як запасну гітару, але, здається, жодного разу не використав.Додано через 2 минутыFramus Hootenanny якимсь чином змінила колір. У 60-х роках вона була значно світлішою, майже білою. А зараз вона темножовта. |
|
#151 - 6 червня 2024, четверг
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
+1
І футляр напевно не від неї
|
|
#152 - 11 серпня 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Хочу поділитися інформацією про ще одну цікаву книгу: Kevin Ryan and Brian Kehew - Recording the Beatles. The Studio Equipment and Techniques Used to Create Their Classic Albums (видання 2006 року).
![]() Розмір видання приблизно 29 х 30 см. Вага понад 5 кг. Кількість сторінок 540. Про зміст книги можна дізнатись з запису на зворотній стороні боксу в який вкладається книга. ![]() Також до складу видання в спеціальному пакеті входить безліч додаткових матеріалів. ![]() Їх перелік: ![]() Ще додам постер розміром 56 ч 43 см ![]() Ця книга суттєво відрізняється від книги Andy Babiuk BEATLES GEAR - All the Fab Four's Instruments. Якщо зазначена робота цілком присвячена інструментам, якими користувались бітли під час своїх записів, то ця про студійне обладнання, пульти мікшерів, мікрофони, студійні магнітофони… є інформація і про деякі інструменти. Всі речи оригінальні та належали бітлам. Сьогодні вони знаходяться у приватних колекціях. Спочатку книга коштувала 100$, але моментально була розкуплена. Не перевидавалась! На сьогодні її ціна коштує від 600 до 1000$. Save vinyl!
|
|
#153 - 11 серпня 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Книгу, із-за її величезного розміру, неможливо сканувати навіть на сканері формату А3. Тому надаю оглядові фото деяких сторінок. Усі картинки клікабельні. Для їх читання кліком викликайте вибрані вами фото в окремі вікна, або завантажуйте їх на комп.
Ось так виглядає зовнішній вигляд книги без суперобкладинки. ![]() А ось її перши сторінки та зміст книги ![]() ![]() А це вже сторінки SECTION I та її сторінки (вибірково) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#154 - 11 серпня 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
Сторінки SECTION II (вибірково)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#155 - 11 серпня 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#156 - 11 серпня 2024, воскресенье
|
|
|
Модератор
Киев
286 дней назад
|
+1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Save vinyl!
|
|
#157 - 12 серпня 2024, понедельник
|
|
|
Модератор
Львов
5 дней назад
|
+1
Звернув увагу на цю книжку ще років 10 тому. Придбати тоді можна було десь за $200, що мені задорого. Проте вся інформація про музичні інструменти, які використовували Бітлз при запису, є у 5-титомнику The Beatles Recording Reference Manual канадського музиканта Джеррі Хаммека, який я купляв у міру виходу томів. Цю інформацію він взяв очевидно саме з книги Ryan & Kehew, на неї там дуже багато посилань.
Ну й звичайно за викладені скани сторінок книги величезна подяка, тут багато ще іншої цінної інформації та ілюстрацій!! |
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.