ГлавнаяФорумМузыкальное наследиеНайостанніший запис Beatles - пісня Now and Then вийде до кінця нинішнього року

Найостанніший запис Beatles - пісня Now and Then вийде до кінця нинішнього року

Обговорення останньої новоствореної пісні Beatles
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Відвідувач
ТАО Blues
Медаль
Чернигов
5 дней назад
Думаю , це все одно чудовий результат, враховуючи те, що групи не існує більше 50 років і вже змінилося два покоління з новими вподобаннями.
Beatles is all you need!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Так, це безумовно беззаперечний успіх, на який не так багато хто й покладав надії. Пол – геній, не занадто вишукане й вигадливе, хоча й доволі приємне демо Джона він перетворив на справжню цукерку.Додано через 4 минуты
Віталій:
якось не можу уявити, у який альбом Бітлз вона могла б гармонійно вписатися.
ТАО Blues:
Не уявляю собі альбому з нею.
Та без проблем - альбом Anthology 3. А якщо серйозніше, думаю, творчість Бітлз достатньо різноманітна, щоби знайти їй місце. Ось і в розширеному 1967-1970 з часом буде нормально сприйматися, треба тільки звикнути.
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Відносно обкладинки, яку всі, і я т.ч., так сварили. Її створив відомий американскький художник Єдвард Рушей, який полюбляє в своїх творах бавитися з буквами і словами, створюючи з них цілі композиції. Він, до речі, автор обкладинки McCartney III. А я не відразу зрозумів, що це ж стилізація під знамениті фото на сходах штаб-квартири ЕМІ на Манчестер Сквер, використані для альбому Please Please Me, а потім і для Червоного та Синього збірників. Ось на цій картинці, яку на одному з форумів пропонували як альтернативну обкладинку, це чітко видно.

Ще там же вичитав, що обкладинка спеціально так зроблена, що навіває сум за останньою піснею. Адже найостанніша y Beatles!

Now and Then усюди рекламується як остання пісня Beatles. Звичайно, в засіках Apple ще є досі не опубліковані пісні в їх виконанні, зокрема, багато було записано під час Get Back sessions, з цими записами працювала команда Пітера Джексона, вони ще чекають свого часу. Але мова йде про новостворені пісні, тобто записані вже після розпаду групи, про їх відмінність ми дискутували з Віталієм на початку теми. Пол і Рінго, а також сини Джона і Джорджа однозначно стверджують, що Now and Then - це останній запис, в якому всі четверо Бітлз прийняли участь, і більше такого не буде. Але дійсно never say never, можливо на гребні успіху захочеться створити ще щось подібне, хоча я дуже сумніваюся в такій можливості. Після розпаду Бітлз і виходу їх останнього альбому Let It Be до виходу пісні Free As a Bird, створеної для проєкту Anthology, пройшло 25 років; після другої новоствореної пісні Real Love до нинішньої – ще аж 27 років. Не забуваймо, що Полу і Рінго вже за 80, і часу для такого дійства обмаль. Хоча теоретично вони можуть взяти пісню, над якою працювали Джон і Джордж разом, наприклад, під час роботи над Imagine, або таку, в якій вже записані троє, наприклад, I’m the Greatest чи All Those Yeas Ago, і додати свої партії або щось узяте з архівів. Але повторюся, дуже сумніваюся в реалізації подібних сценаріїв, а тим більше в їх успіху.
У віддаленій перспективі може виникнути спокуса для спадкоємців Бітлз створити з окремих архівних фрагментів, що містять гру та/або вокал усіх чотирьох, доволі привабливу в музичному плані пісню, відредагувавши її за допомогою АІ, адже технології цього вдосконалюються небаченими темпами. Але мені здається, штучність такого дійства буде настільки очевидною, що не викличе якогось захоплення чи принаймні схвалення.
Редагувалося: 1 раз (Останній: 22 листопада 2023 в 22:50)
Відвідувач
ТАО Blues
Медаль
Чернигов
5 дней назад
Все вірно написано.

Й цікаво щодо концепції обкладинки. Не знав.
Але можна було їм і цікавіше зробити.
Втім, вже все .
Beatles is all you need!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Now and Then 4-й тиждень підряд очолює британський чарт вінілових синглів

А також чарти синглів на фізичних носіях та продажу синглів.
Редагувалося: 1 раз (Останній: 2 грудня 2023 в 22:51)
Відвідувач
ТАО Blues
Медаль
Чернигов
5 дней назад
Все логічно.
Більш "олдове" покоління купує консервативний вініл. І тут пісня в топі.
А в Billboard, який орієнтований на цифру і більш молоде покоління, пісня зникла взагалі навіть з Hit 100.

На все свій час.
Ніхто ж зараз не слухає Утьосова чи Шульженко.
Ось і часи музики 60х відходять.

Але в історичному аспекті і (тим більше) для нас це не має аніякого значення.
Beatles is all you need!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Цікаве інтерв’ю опублікував журнал Variety, його дали представник Apple Corps Джонатан Клайд, представниця Universal Music Софі Хілтон, які займалися маркетингом пісні Now and Then, та режисер 12-хвилинної документалки про пісню Оллі Мюррей
https://variety.com/2023/music/news/beatles-now-then-red-blue-albums-apple-corps-creation-marketing-1235805858/
Між іншим, Клайд і Хілтон були продюсерами відео-кліпу I’m Only Sleeping, що вийшов у кінці минулого року, а зараз висунутий на премію Grammy в номінації Best Music Video, режисер – молода англійська художниця-мультиплікатор Ем Купер.
Згідно інтерв’ю пісня Now and Then таки повністю була готова ще в минулому році, а її реліз був запланований на лютий нинішнього. Але неодмінною умовою було зв’язати її з якимось альбомом, і початково планували випустити новий збірник, який би так і називався Now and Then (цілком логічно, адже це ідеальна назва для такого збірника, і логічно, як багато хто стверджував, включити в нього Free As a Bird та Real Love). Було багато дискусій, за словами Клайда, сперечань, і зрештою вирішили зробити реліз у квітні, разом з Червоним і Синім альбомами, включивши пісню в останній, адже ці збірники відмічали тоді своє 50-річчя. Потім реліз перенесли на липень, однією з причин було бажання уникнути конкуренції, адже на цей же місяць був запланований випуск нового альбому Роллінг Стоунз. Потім перенесли на вересень і нарешті на листопад. А реліз Hackney Diamonds також перенесли на осінь, він вийшов буквально на пару тижнів раніше. І мені здається, конкуренція не завадила, а навпаки пішла на користь обом релізам.
Багато в статті йдеться про створення відео-кліпу і короткого документального фільму, зокрема, відмічається особливість документалок Мюррея у відсутності «гаварящих галов», що всі інтерв’ю відбуваються за кадром, в даному випадку голоси Пола, Рінго, Шона Леннона, а в цей час на екрані рідкісні архівні кадри.
Спитали Клайда і Хілтон про те, як Пол уперше повідомив про останню пісню Бітлз, чи це було заздалегідь заплановано, чи не завадило це маркетингу. Відповідь була ухильна, Клайд відразу згадав як Джордж у 1995 несподівано в Австралії повідомив про Free As a Bird своєму приятелеві Гаю Лаліберте, власнику Цирку дю Солей. Та я зрозумів, що це було для них повною несподіванкою.
Хілтон пригадала дискусію, чи правильно називати це «останньою піснею Бітлз», чи це просто маркетинговий хід. А Клайд запитав Пола, чи це справді остання пісня? І Пол відповів probably – напевно. «Він завжди так каже, - говорить Клайд, - він залишає двері відчиненими. Я знову запитав його «Чи це справді остання?» Він поглянув на мене старомодним скептичним поглядом «Ну а що ще? Що ще ми маємо?» «Я думаю, що це остання» - робить висновок Джонатан Клайд.
А між тим, на цьому тижні Now and Then знову залишилась на чолі британських чартів вінілових синглів, на фізичних носіях та продажу синглів.
Редагувалося: 3 раза (Останній: 10 грудня 2023 в 18:28)
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Напевно, не всі читали вставки до синглів, вони однакові для всіх форматів. Нотатки, як і до перевидань Червоного і Синього альбомів, написав новий бітлівський літописець Джон Гарріс, що змінив Кевіна Гоулетта, який в свою чергу раніше змінив Марка Льюісона. Коротка історія створення пісні закінчується зворушливим епізодом, пов’язаним з годинником, який зображено на зворотній стороні сингла. Власне до чого він тут?

Цей годинник, дизайн якого був створений американським художником Крісом Ґіффіном, Джордж Гаррісон купив у 1997 році в м. Провіденс, штат Род Айленд. Годинник роками стояв десь у його будинку, і ось нещодавно його дружина Олівія робила якісь прибирання. Далі її пряма мова: “Я поставила годинник на камінну полицю, і тоді задзвонив телефон. Це був Пол, він почав нагадувати мені щось про цю третю пісню, що записувалася разом з Real Love та Free As a Bird. Я сказала ‘Так, я пам’ятаю її’. Він сказав ‘Вона називається Now and Then’. Я стояла з телефоном у руці і дивилася на годинник, на якому був напис ‘Now і Then’. Я була приголомшена, і сказала ‘Я думаю, що це сам Джордж благословляє і каже на це ОК’
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Надзвичайно чудова свіжа стаття про деталі запису Now and Then та підготовки розширеного перевидання Червоного і Синього альбомів з детальними нюансами: точні дати запису і мікшування, на яких інструментах відбувався запис, тощо:
https://www.soundandvision.com/content/creation-beatles-last-song-and-rebirth-red-and-blue-0
Стаття достатньо об’ємна, потребує уважного прочитання, а нашвидкуруч її проглянувши, звернув увагу, що в 1995 її записували лише 1-2 лютого, а не 20-21 березня, як вказувала більшість джерел, у т.ч. вікіпедія. Правда, в її англомовній версії сьогодні бачу виправили в заголовних даних, лишивши в тексті. А цікаво, що ж тоді записували Пол, Джордж і Рінго 20-21 березня та 15-16 травня 1995, адже вони були в ці дні в студії Hogg Hill Mill, а Free as a Bird та Real Love вже були готові. Ну а повернувся Пол до нових записів для пісні, принаймні того, що увійшло в кінцеву версію, 2 лютого 2021, а не 2022 року, рівно через 26 років. Початково випустити сингл Now and Then / Love Me Do планувалося ще в жовтні 2022 до 60-річчя першого сингла Бітлз. Але завадило наполягання прив’язати його до якогось альбому, про що вже йшлося вище.
До речі, цього тижня Now and Then все ще залишається у двох британських чартах: синглів на фізичних носіях та вінілових. Тобто попит компакт-диски та платівки з останньою піснею Бітлз не припиняється
Редагувалося: 1 раз (Останній: 11 квітня 2024 в 17:01)
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
У британському чарті вінілових синглів знову зійшов на 2 місце

У чарті синглів на фізичних носіях - 3 місце.
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Пісня дебютувала в живому виконанні на концерті в Монтевідео (Уругвай) 1.X.2024
Але напередодні концерту Пол виконав її на саундчеку (репетиція – налаштування апаратури, звучання і відеоряду)
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Буенос-Айрес
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Вчора минув рік, як остання пісня Бітлз вийшла в етер. З цієї нагоди випущено офіційне Lyric video.
А сьогодні рівно рік, як вона вийшла на фізичних носіях: платівки, касети, компакт-диски. До речі, вона досі в чарті британських синглів на фізичних носіях!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Вчора були оголошені претенденти на престижні премії Grammy, вручення яких відбудеться на 67-ій щорічній церемонії в Лос-Анджелесі 2 лютого наступного року. На ній будуть представлені композиції та записи, видані від 16 вересня 2023 до 30 серпня 2024 року. Now and Then представлена у двох номінаціях: «Найкращий запис року» (Record of the Year) та «Найкраще рок-виконання» (Best Rock Performance). Крім того, у номінації «Найкраще коробкове або спеціальне лімітоване видання» (Best Boxed or Special Limited Edition Package) представлено супер-делюкс Mind Games.
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Слідом за премією Grammy Now and Then серед претендентів на її британський аналог Brit Award в номінації «Пісня року».
https://www.thebeatles.com/now-and-then-nominated-brit-award
45 церемонія нагородження відбудеться 1 березня на лондонській О2 Arena.
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Сьогодні вночі у Лос-Анджелесі остання пісня Beatles Now and Then здобула престижну премію Греммі в номінації «Найкраще рок-виконання» (Best Rock Performance).
Статуетку прийняв спадкоємець автора пісні Шон Леннон. Він отримав у цей вечір ще одну – за перевидання альбому Mind Games, продюсером якого він був, у номінації “Найкраще боксове або спеціальне лімітоване видання» (The Best Boxed and Special Limited Edition Package).
Таким чином, він повторив успіх Дані Гаррісона, який отримав Греммі в аналогічній номінації у 2022 р. також за продюсерську роботу перевидання альбому свого батька.
Порадіємо також за успіх одвічних конкурентів (скоріше, на шпальтах преси, а насправді друзів Beatles) Rolling Stones за «Найкращий альбом року» Hackney Diamonds.
Ще б не завадило пісні через місяць отримати в Лондоні Brit award. Та все одно видання Now and Then – яскраве завершення, принаймні офіційне, карколомної кар’єри Beatles
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Не хотів я писати наступного, дуже не хотів, просто зарікався, але не витримав. Прослухав заради цікавости пісню (якщо її можна так назвати), яка перемогла Now and Then в номінації «Запис року» (Record of the Year), і подивився відео-кліп. А дійсно, її вважають не тільки записом, але й піснею, адже перемогла ще в номінації «Пісня року» (Song of the Year). Не буду дискутувати, реп – це мистецтво чи ні, але не розумію, як такі перли можуть розглядатися в одній номінації з мелодійними рок-композиціями. Буває реп, який містить окремі мелодійні елементи, а в цій, з дозволу сказати, пісні суцільне бурмотіння, пересипане нецензурщиною: мат-перемат. А між іншим, перевидання альбому Sometime in New York City, яке було підготовлене трохи більше ніж 2 роки тому, застопорили через наявність одного слова в першій пісні альбому, яке знайшли неприйнятним. Так в цій «пісні»-переможниці саме це слово повторюється з десяток разів! Проте, напевно я дуже вже старий і нічого не розумію в сучасному високому мистецтві
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Киев
286 дней назад
А ось мені цікаво, чому в номінаціях ніде не було сера Пола? Може тому що він нічого не випускав в останій час? Ну, так минулий міні тур пройшов дуже успішно. Та і він же постійно приймає участь на врученні премій Гремі.
look
Save vinyl!
Відвідувач
Hvosten
Медаль
Мукачево
2 дня назад
Игорь:
Не буду дискутувати, реп – це мистецтво чи ні, але не розумію, як такі перли можуть розглядатися в одній номінації з мелодійними рок-композиціями. Буває реп, який містить окремі мелодійні елементи, а в цій, з дозволу сказати, пісні суцільне бурмотіння, пересипане нецензурщиною: мат-перемат.

Тому що виросло нове покоління (навіть серед "поважних музичних критиків") у яких своє уявлення про сучасну"культуру" і які вже не ставляться до Бітлз як попереднє покоління.
|
Перейти на форум:
Сторінки: Перша 1 2 3 4 5 Остання
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.