ГлавнаяФорумДискографияThe Beatles - 1964 US Albums in Mono: 8LP Boxset

The Beatles - 1964 US Albums in Mono: 8LP Boxset

Обговорюємо реліз
Модератор
Вад
Медаль Грамота Почетный битломан
Киев
286 дней назад
Поки що відомо не багато, але є попередня інформація та її розташовано на нашому Форумі у розділі "Новини".
https://beatles.com.ua/news/nov-vidannja-b-tl-vskih-albom-v-ssha.html
Дехто може заперечити: А нащо це треба, хіба нема у всіх нас цих альбомів в достатній кількості на всіляких носіях?
Ну, я би не був таким категоричним. По-перше, сучасний вініл має еластичні добавки, які роблять його більш тихішим при відтворюванні. Перші видання все ж таки мають абразивну масу та звук більш гучний зайвим шумом. По-друге, платівки тих років в нас неодноразово продрані на радянських програвачах з корундовими голками. В мене єдина платівка (Hey Jude) має нульовий стан. Всі інші здебільшого мають VG+.
Те, що буде використано старе обладнання для виготовлення платівок дає надію на добрий результат. Але треба ще почекати…
Save vinyl!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Про це видання я вже писав у темі «Нові релізи» та в коментарях до оголошення в новинах. Не буду повторюватися, кого цікавить, може подивитися. Але задав там питання: Що тут нового в музикальному звучанні? Мав на увазі в порівнянні з останніми перевиданнями, поясню що саме.
Моно-мікси ранніх американських альбомів відрізняються від моно-міксів оригінальних британських, так само як і стерео-мікси, для більшості пісень. Які саме мікси будуть в новому виданні, мені незрозуміло. Якщо з оригінальних майстер-стрічок, як описано, так це ті ж британські мікси в американських упаковках. Сенс такого перевидання лише в тому, щоб відмітити 60-річчя «британської інвазії» в Америку, трохи заробивши на цьому. Адже недавно, у 2014 році виходив бокс Beatles in Mono з усіма альбомами, які продавалися й окремо, та й усіма неальбомними треками. Тут усі повністю аналогові моно-мікси, які отримали загальне визнання й найвищі оцінки.
Якщо ж планується використання безпосередньо американських міксів, це вже цікавіше. Але ці мікси виконувалися перезаписом, перемікшуванням з британських оригіналів, і якість їх навряд чи буде кращою. Можливий і третій варіант, коли відбудеться перемікшування з оригінальних майстер-стрічок, але з намаганням повторити американське мікшування. В цьому випадку навряд чи вдасться досягти повної автентичності, а якість неодмінно погіршиться. Але напевно скоро про ці нюанси дізнаємося.
Модератор
Вад
Киев
286 дней назад
Так, згоден з Игорем. Головне. що не було того, що виявилось при виданні цього боксу на CD у 2014 році.

Тоді, Capitol Records просто взяли підчищені мікси з європейського видання 09-09-09 та вставили їх на місця тих самих композицій у американських альбомах. Фанати обурювалися! Це ж повністю пропала автентичність американських випусків.
Save vinyl!
Модератор
Вад
Киев
286 дней назад
Нарешті щойно бокс було анансовано офіційно!
https://www.thebeatles.com/us-1964-albums
Все, як ми і писали раніше:
‘The Beatles: 1964 U.S. Albums In Mono’ Spotlights Seven Albums
Released in America Between January 1964 & March 1965;
180-gram Vinyl LPs Analog Cut from the Original Mono Masters.
Тепер головне дочекатись інформацію від фанатів, які підтвердять чи відхилять автентичність американських міксів про які було заявлено.
P.S. Як я зрозуів, буде американське та європейське його видання.
Save vinyl!
Модератор
Вад
Киев
286 дней назад
ТАК! В Європі також буде видано цю серію.
https://ukstore.thebeatles.com/collections/us-albums-music-merch
Ціни, як ми сповіщали ранише: 273 євро за бокс, та по 38 євро за кожниу платівку окремо.

Save vinyl!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Напевно платівки будуть штампувати в США, можливо і в Канаді, та в Європі (Німеччині або Чехії). Але чи будуть там різні мікси: американські та британські. Думаю, що ні, будуть однакові.
Модератор
Вад
Киев
286 дней назад
Save vinyl!
Модератор
Игорь
Медаль Модератор
Львов
5 дней назад
Дуже цікавий огляд американських видань The Beatles фірми Capitol під керівництвом Дейва Декстера
http://www.beatleshock.com/2014/01/the-beatles-us-capitol-albums-overview.html?m=1#Meet%20The%20Beatlesе
Наводиться аналіз кожної пісні, чи відрізняються американські та британські мікси як моно, так і стерео. Хоча тут, здається, є деякі неточності, а може й помилки. Проте, дуже цікаво!
Модератор
Вад
Киев
286 дней назад
Дійсно, цікава стаття. Дякую!
Save vinyl!
|
Перейти на форум:
Швидка відповідь
У вас немає прав, щоб писати на форумі.